Caritas-søndag og Høstaksjon 2018 #Nullsult

September 27, 2018

Søndag 30. september feires Caritas-søndag i alle landets menigheter. Denne dagen går all kollekt fra søndagsmessene i alle menigheter til Caritas Norges arbeid for å bekjempe sult i Asia, Afrika og Latin-Amerika. Caritas-søndagen innleder den årlige Høstaksjonen mot sult i verden.  

 

For tredje år på rad øker antall mennesker som sul

ter. 821 millioner barn og voksne våkner- og legger seg sultne hver dag. Konsekvensene er brutale, spesielt for barn. Tre millioner barn dør av sultrelaterte årsaker hvert eneste år.

201 millioner barn risikerer alvorlige vekst- og utviklingsskader fordi de ikke får nok næring de første årene. Dette påvirker dem for livet. Mange får mangelsykdommer, de sliter på skolen, og som voksne vil de ofte tjene mindre enn barn som fikk nok mat i oppveksten.

 

Ekstremvær, som tørke og flom, er blant de viktigste årsakene til økende sult, derfor hjelper Caritas Norge småbønder som er rammet av klimaendringene. Vi gir dem robuste såkorn og opplæring i effektive og klimasmarte dyrkingsmetode. Slik får familier økt avlingene sine og slipper å sulte. 86 prosent av familiene som har deltatt i våre matsikkerhetsprosjekter spiser nå tre næringsrike måltider per dag.

 

Ingen barn skal sulte i en verden med nok mat.  

 

 

Din støtte redder liv!

 

 

SMS: Send Nullsult til 2160 (200,-) eller

Vipps til 12135. Merk betalingen Nullsult

Gavekonto: 8200.01.93433. Merk betalingen Nullsult 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive